Etc. aloittaa Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen kanssa yhteistyön, joka esittelee unkarilaista nykydraamaa suomalaisyleisölle lukuteatterin kautta. Sarjan aloittaa 13. toukokuuta Spiró Györgyn näytelmä ”Kvartetti”. Lukudraaman ohjaa etc.:n taiteellinen johtaja David Kozma ja lukijoina ovat näyttelijät Salla Kozma, Eeva Litmanen, Juha-Pekka Mikkola sekä Jukka Voutilainen. Muusikkona toimii Romulus Chiciuc.

Spiró György on palkittu unkarilainen dramaturgi ja näytelmäkirjailija, jonka teoksia on käännetty useille kielille. Hänen näytelmänsä ”Kvartetti” on vuodelta 1996. Näytelmässä viisikymmentäluvun lopussa Unkarista Amerikkaan paennut mies saapuu vuosikymmenten jälkeen takaisin Unkariin kiittämään pelastajaansa. Kaksi erilaista maailmaa joutuu kohtaamisessa vastakkain; itä ja länsi, sosialismi ja kapitalismi, lähteminen ja jääminen.  Myös näiden maailmojen käsitys menneisyydestä osoittautuu hyvin ristiriitaiseksi.

Etc.:n ja Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen lukudraamailloissa esitellään ensin näytelmäkirjailija ja tämän tausta, jonka jälkeen ammattinäyttelijät lukevat näytelmän yleisölle. Yhteistyö Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen kanssa on osa Etc.:n projektia, jossa eurooppalaista nykydraamaa esitellään Suomessa lukuteatterin keinoin. Seuraava unkarilaisen nykydraaman ilta toteutetaan syksyllä 2014.

Lukuteatteri-illat pidetään Balassi-instituutin tiloissa, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). Esitykset ovat kaikille avoimia, pääsymaksuttomia tapahtumia.