fr33mhzshakespeare

FR33MHZ on elektroniseen musiikkiin pohjautuva auditiivinen ja visuaalinen esityssarja. FR33MHZ on runollinen kannanotto sananvapauden puolesta.

 

 FR33MHZ: Shakespeare400 esitys on kunnianosoitus yhdelle tärkeimmistä taiteilijoista jonka maailma on meille antanut. Shakespearen kirjallinen perintö on suurenmoinen ja sonetit ansaitsevat tulla esiin juhlavuoden kunniaksi. Esityksen sonetteja tulkitsevat laaja joukko erilaisia ihmisiä. Mukana on niin ammattinäyttelijöitä kuin keitä tahansa runouden rakastajia.

 

FR33MHZ: Shakespeare400 esityksellä tuomme rakkautta tasapainoksi vihapuheen täyttämään maailmaamme.

 

ti 11.10.2016 klo 19.00 – 21.00

Kulttuurikeskus Caisa

Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki

Vapaa pääsy

 

Konsepti: David Kozma ja Romulus Chiciuc

 Tuotanto: Salla Kozma/ European theatre collective & Caisa

Tukija: Resolume


free_1

Yhä ajankohtaisemmat aiheet vapaudesta ja ihmisoikeuksista ovat keskiössä FR33MHZ ja Mutanttikieltä –projektien yhdistyessä Caisan Elektro-Poetry -illassa.

Kieli voi olla paras liittolaisemme.

FR33MHZ – Mutanttikieltä tuo yhteen eri Pohjoismaissa asuvia, omilla kielilllään kirjoittavia trans-kulttuurisia runoilijoita ja kirjailijoita Bangladeshista, Norjasta, Palestiinasta, Saamenmaalta, Ruotsista, Uzbekistanista, Suomesta, Irakista, Italiasta ja Islannista.

Tapahtuman ohjaaja David Kozma syntyi kommunistisessa Romaniassa, jossa Radio Free Europe oli ainoa oikean tiedon lähde. Ihmisten tiedonjano uhmasi kaikkia kieltoja, ja lähes jokainen kuunteli kiellettyä asemaa riskeistä huolimatta. ”Vuosien jälkeen olen huomannut, että totuutta ei voi piilottaa. Se löytää aina tiensä ihmisten korviin” Kozma muistuttaa.

Tapahtuma on ollut osa kielen moninaisuutta juhlivaa Satakielikuukautta.