Anja Hilling: SURUN MUSTA ELÄIN ( Schwarzes Tier Traurigkeit )

Ohjaaja: Aino Kivi

Suomennos: Ville Koskivaara

Näyttelijät:

Paikka: Café Mascot ( Neljäs linja 2, 00530 Helsinki )

Aika: 27.10.2016, klo 18:00

Esityskieli: suomi

Anja Hilling, syntynyt 1975, on opiskellut germanistiikkaa ja teatteritieteitä Berliinissä ja näytelmäkirjoitamista Berliinin Taideyliopistossa.

Hänen esikoisnäytelmänsä Sterne palkittiin vuonna 2003 Berliinin Theatertreffenin Stückermarktnäytelmäkilpailussa. Vuonna 2005 Theater heute- lehden arvostelijat valitsivat hänet näytäntövuoden parhaaksi tulokaskirjailijaksi.

Hillingin kansainvälinen läpimuurto tapahtui 2007 draamalla Surun musta eläin ( Schwarzes Tier Traurigkeit ). Teosta on esitetty Euroopan suurilla näytämöillä, muun muassa Pariisin La Colline- teatterissa ja Tukholmassa Dramatenissa.

Neljä miestä, kaksi naista ja vauva lähtevät metsäretkelle. He ovat kauniita, rikkaita tai luovia. Heidän keskusteluaan dominoi kyyniset huomautukset ja rakkauden sekä välimatkan peli. Tänään he ovat päättäväneet lähteä kaupungista ulos nähdäkseen mitä ympäröivä öinen luonto heille tarjoaa.

Yllättäen, huomaamatta syttyy metsäpalo. Ihmiset pakenevat ja ajautuvat erilleen; yllättäen tärkeintä on pelastaa itsensä. Koettuaan kuoleman pelon, yksinäisyyden sekä oman voimattomuutensa raivoavien luonnonvoimien edessä heidän paluunsa arkeen on kaikille ylivoimasta.

(Felix Bloch Erben)

 

surun-musta-elain-kopio

 

goethe